Koldskål med rugcroutoner

Desserter og kager

Koldskål med rugcroutoner

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

875/210

kJ/kcal

Energi

29

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

11

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Koldskål

250 g rabarber 

1 dl vand 

1 tsk. vaniljesukker 

sødemiddel svarende til ca. 40 g sukker 

½ liter kærnemælk 

½ liter syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt 

150 g jordbær

 

Croutoner

2 skiver rugbrød (ca. 100 g) 

½ tsk. stødt kanel 

2 tsk. sukker 

1 tsk. flydende fedtstof

Sådan gør du

Skær rabarberne i mindre stykker, og kog dem i vand sammen med vaniljesukker i ca. 5 min. ved svag varme. Afkøl kompotten og smag til med sødemiddel.

Pisk kærnemælk og det syrnede mælkeprodukt sammen.

Skær jordbærrene i skiver, og kom dem i koldskålen sammen med rabarberkompotten. Smag evt. koldskålen til med mere sødemiddel.

Croutoner

Skær rugbrødet i små terninger, og rist dem på en varm tør pande under omrøring.

Fordel kanel, sukker og fedtstof henover, og rist terningerne yderligere i et par min.