Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Varme retter

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1475/350

kJ/kcal

Energi

24

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

27

g

Protein

130

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

400 g hakket svinekød med højst 10 % fedt
2 spsk. hvedemel
salt, peber
1 spsk. flydende fedtstof

 

Stuvede ærter og gulerødder
2 store gulerødder (ca. 290 g)
225 g ærter, friske eller frosne
4-5 spsk. majsstivelse
4 dl skummet- eller minimælk
¼ tsk. revet muskatnød
salt, peber

 

Pynt
½ bundt persille

Sådan gør du

Form kødet til 4 krebinetter, ca. 1½ cm tykke. Bland mel med salt og peber, og vend krebinetterne i blandingen. Brun dem i 1 min. på hver side i fedtstoffet. Skru ned, og steg dem færdige i ca. 5 min. på hver side, til de er gennemstegte. Tag krebinetterne af panden, og hold dem varme.

Skær gulerødderne i små tern. Kom dem i en lille gryde, hæld vand ved, til de lige er dækket, og kog dem i et par min. Tag dem op, og gem ca. 2 dl af kogevandet.

Rør majsstivelsen ud i lidt mælk, og hæld det i en gryde sammen med resten af mælken. Bring det i kog, og lad det koge godt igennem, mens du pisker. Spæd evt. med lidt af kogevandet. Kom ærter og gulerødder i, og varm godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber. Hak persillen.

Servering

Drys persille over retten.

Server krebinetter med stuvede ærter og gulerødder med grøntsager, og evt. et par kartofler.

Tip

Friske ærter skal koge i et par min. sammen med gulerødderne.

Du kan bruge en frossen grøntsagsblanding til stuvningen.

Du kan vende krebinetterne i fuldkornsmel, f.eks. rugmel, i stedet for hvedemel.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.