Krydret risalamande

Desserter og kager

Krydret risalamande

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

775/185

kJ/kcal

Energi

21

g

Kulhydrat

8

g

Fedt

5

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

8 personer

½ l vand

½ l skummet- eller minimælk

1½ dl grødris (135 g)

50 g mandler, skoldede og smuttede

½ dl tørrede kirsebær (ca. 30 g)

½ tsk. stødt ingefær

1 hel nellike

1 stk. kanelstang

½ tsk. salt

sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker, gerne flydende

2 dl Cremefine til piskning 19 %

Sådan gør du

Bring langsomt vand og mælk i kog. Tilsæt risene og kog dem i 35-40 min.

Finhak mandlerne. Hak de soltørrede kirsebær meget groft.

Bland mandelstykker, kirsebær, ingefær, nellike, kanel og salt i, og lad det koge med i yderligere ca. 10 min.

Tag kanel og nellike op.

Tilsæt sødemiddel, og smag til. Lad grøden køle helt af.

Pisk Cremefine til skum, og bland det forsigtigt i den kolde risengrød.

Servering

Server krydret risalamande som dessert, evt. med kirsebærsauce.

Alternativ

Krydret risalamande kan drysses med hakkede mandler og lidt hakkede tørrede kirsebær.

Risalamanden kan også serveres med kirsebærsovs eller æblekompot uden tilsat sukker.