Kyllingefars på grøn bund

Varme retter

Kyllingefars på grøn bund

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1325/60

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

24

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Bund
400 g blandede rodfrugter som f.eks. pastinak, persillerod og rødbede

1 løg (ca. 100 g)

¼ lille rød spidskål (ca. 150 g)

 

Fars
¼ lille rød spidskål (ca. 150 g)

400 g hakket kyllingekød

1 lille dåse tomatpuré (70 g)

1 æg

½ dl havregryn (ca. 20 g)

1 tsk. tørret herbes de Provence

1 dl skummet- eller minimælk

1 tsk. salt

¼ tsk. peber

 

Marinade
2 spsk. sennep

1 citron, usprøjtet

1 spsk. olie

½ tsk. tørret herbes de Provence

1 tsk. salt

peber

Sådan gør du

Skær rodfrugter og løg i mindre stykker. Skær det halve spidskål i kvarte. Snit den ene del meget fint, og hæld kogende vand over. Skær den andel del i større strimler, og bland dem sammen med rodfrugter og løg.

Pres saften af citronen, og bland det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad, og fordel marinaden over dem. Bland det finthakkede afkølede kål, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til farsen.

Form farsen til et brød, og læg det oven på grøntsagerne.

Bag farsbrødet i 50-60 min. ved 200° C.

Servering

Server salat eller evt. kartoffelbåde til retten.

Variation

Brug almindeligt spidskål, hvidkål eller rødkål i stedet for rød spidskål.

Erstat herbes de Provence med tørret timian.