Kyllingefrikadeller med bønner

Varme retter

Kyllingefrikadeller med bønner

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

325/80

kJ/kcal

Energi

5

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

6

g

Protein

10

g

Frugt/grønt pr. stk.

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

16 stk.

1 dl havregryn (ca. 35 g)

1 dl skummet- eller minimælk, eller vand

½ dåse kidneybønner (ca. 120 g)

1 lille æble (ca. 55 g)

1 løg (ca. 100 g)

1 fed hvidløg, kan udelades

400 g hakket kyllingekød

1 æg

1 tsk. herbes de Provence

1 tsk. salt

¼ tsk. peber 

1 spsk. flydende fedtstof til stegning

Sådan gør du

Sæt havregryn i blød i mælk eller vand. Skyl og afdryp kidneybønnerne. Hak dem groft. Riv æble og løg groft, eller hak det fint. Pres eller hak hvidløget. Bland alle ingredienserne sammen, og rør farsen godt.

Lad den evt. trække i køleskabet i ca. ½ time.

Form farsen til 16 frikadeller, og steg dem i fedtstoffet i ca. 15 min. Vend dem nogle gange, og tag dem af panden, når de er gennemstegte.

Servering

Server kyllingefrikadeller med grøntsager, kartofler, fuldkornsris eller -pasta.

Frikadellerne er også lækre som pålæg på rugbrød eller i en fuldkornssandwich.

Variation

Du kan bruge hakket skinke- og/eller kalvekød i stedet for kylling.

Timian, estragon, salvie eller rosmarin kan erstatte provencekrydderi. Brug kun ½ tsk. estragon, salvie eller rosmarin.