Kyllingefrikadeller med kokos

Varme retter

Kyllingefrikadeller med kokos

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

325/75

kJ/kcal

Energi

3

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

5

g

Protein

15

g

Frugt/grønt pr. stk.

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

10 stk.

1 løg (ca. 55 g)

1 lille gulerod (ca. 45 g)

50 g edamamebønner uden bælg

200 hakket kyllingekød højst 10 % fedt

½ tsk. salt

1 æg

½ dl finvalsede havregryn (ca. 20 g)

½ dl kokosmel (ca. 20 g)

1-2 tsk. lime- eller citronsaft

evt. 1 spsk. mini- eller skummetmælk

peber

2 tsk. flydende fedtstof til stegning

Sådan gør du

Riv løg og gulerod på den grove side af et rivejern. Hæld kogende vand over edamamebønnerne. Dræn dem, og hak dem groft. Rør kyllingekødet med salt, og tilsæt ægget.

Tilsæt alle ingredienserne med undtagelse af mælken til farsen, og rør den godt sammen. Tilsæt mælk, hvis farsen er for fast. Lad farsen trække i køleskabet i ca. ½ time.

Form 10 frikadeller, og steg dem i fedtstoffet i 5-6 min. på hver side, til de er gennemstegte. Tag frikadellerne af panden, når de er stegte.

Servering

Server kyllingefrikadeller med kokos til kartofler, ris- eller pastasalat og grøntsager. Du kan bruge resten af frikadellerne som pålæg.

Variation

Brug andre grøntsager efter årstiden, f.eks. persillerod, pastinak, knoldselleri, majroe, forårsløg.

Brug hakket svinekød eller kalvekød i stedet for kylling.