Kyllingefrikassé

Varme retter

Kyllingefrikassé

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1100/260

kJ/kcal

Energi

18

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

27

g

Protein

220

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

6 kyllingeoverlår
6 dl hønsebouillon
3 gulerødder (ca. 225 g)
1 bundt grønne asparges (ca. 250 g)
2-3 majroer (ca. 150 g)
250 g ærter, gerne frosne
3 spsk. majsstivelse
1 dl skummet- eller minimælk
½ bundt dild
salt, peber

Sådan gør du

Kog lårene i bouillonen i ca. 30 min. Tag lårene op, og afkøl dem lidt. Si bouillonen, og gem den. Pil kødet af lårene, og kasser ben og skind.

Skær gulerødder i skiver, majroer i mindre stykker og asparges i stykker på ca. 3 cm. Kog grøntsagerne i bouillonen, til de er knap møre, og tag dem op. Kog bouillonen lidt ind, så der er ca. 4 dl.

Jævn sovsen med majsstivelse udrørt i mælken. Kog godt igennem, og rør et par gange. Kom kød og grøntsager tilbage i gryden og varm igennem. Smag til med salt og peber.

Drys klippet dild over frikasséen.

Servering

Server kyllingefrikassé med kartofler eller grøntsagstilbehør og evt. grøntsager.

Variation

Du kan lave en efterårsudgave, hvor du skifter asparges og majroe ud med skorzonerrod og pastinak.

Du kan bruge den samme fremgangsmåde til en kalvefrikassé. Kalvekødet skal koge i længere tid.

Tip

Har du god tid, kan du koge en hel kylling og selv lave bouillonen/suppen. Skær kyllingen i mindre stykker, og kog dem i ca. 1 time sammen med suppeurter som løg, gulerod, selleri og porretop og et laurbærblad. Skum fedtet af suppen, inden du laver retten. Du kan også bruge en suppehøne, det havde mormor gjort!