Kyllingegullasch

Varme retter

Kyllingegullasch

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1250/300

kJ/kcal

Energi

22

g

Kulhydrat

10

g

Fedt

27

g

Protein

225

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

200 g kyllingebrystfilet
2 løg (ca. 200 g)
1 fed hvidløg
2-3 gulerødder (ca. 150 g)
1 stor majroe (ca. 100 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. paprika efter smag
2 spsk. koncentreret tomatpuré
2½ dl hønsebouillon
salt, peber
jævning

Sådan gør du

Skær kyllingekødet i tern på ca. 2 x 2 cm.

Hak løg og hvidløg. Skær gulerødderne i ca. ½ cm tykke skiver eller i tern på ca. 1 x 1 cm. Skær majroen i tern.

Svits kyllingestykkerne i fedtstoffet. Tilsæt løg og hvidløg, og svits det med i nogle min. Kom paprika i, og svits det i ½-1 min. Kom gulerødder, majroe, tomatpuré, vand og krydderier ved, og lad retten småkoge i ca. 10 min.

Tilsæt jævning og rør, mens retten koger godt igennem i 2-3 min. Smag til.

Servering

Server kyllingegullasch med dit foretrukne tilbehør, f.eks. kartoffel- eller grøntsagsmos og salat eller andet grønt.

Variation

Du kan bruge knoldselleri, pastinak eller persillerod i stedet for majroe.

Kalkunkød kan erstatte kylling.