Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip

Varme retter

Kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2525/600

kJ/kcal

Energi

52

g

Kulhydrat

22

g

Fedt

43

g

Protein

185

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

350 g kyllingeinderfileter

4 træspyd

 

Marinade
1 fed hvidløg
2 spsk. soyasauce

 

Nudelsalat
1 pakke fuldkornsnudler (250 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
½ lille blomkål (ca. 230 g)
1 pakke babymajs (125 g)
200 g edamamebønner, frosne
1½ lime
1 spsk. olie
1 spsk. vand
salt, peber

 

Peanutdip
½ løg (ca. 70 g)
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
½ lime
50 g peanutbutter
1 lille dåse kokosmælk, light (165 g)
1 tsk. sukker
ca. 1 dl vand
salt, peber

 

Sådan gør du

Pres hvidløg, og rør det sammen med soyasauce.

Sæt kyllingestykkerne på spyd, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Pensl kødet med marinaden.

Steg dem ved 250° C i ca. 10 min.

Nudelsalat

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.

Skær peberfrugterne i tynde strimler. Hak blomkålen helt fint, eller del den i små buketter. Kom babymajs og edamamebønner i kogende vand, og kog dem i 1 min. Hæld vandet fra, og afkøl dem.

Bland grøntsager og nudler sammen. Pres saft af 1½ lime, og rør den med olie og vand. Smag til med salt og peber. Gem den sidste halve lime til peanutdip. Vend marinaden i nudelsalaten.

Peanutdip

Hak løget fint, og pres hvidløget. Svits løg og hvidløg i olien i et par min., uden at det får farve.

Pres saften af ½ lime. Tilsæt alle ingredienser, og lad det koge i ca. ½ time ved middel varme. Rør undervejs. Dippen skal have en lidt tyk konsistens.

Servering

Server kyllingespyd med nudelsalat og peanutdip som middagsret. Du kan servere dippen kold eller varm.

Tip

Du kan købe finthakket blomkål.