Laksegratin

Varme retter

Laksegratin

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1400/335

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

27

g

Protein

150

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 bundt broccoli (ca. 400 g)

1 stort rødløg (ca. 210 g)

2 laksefileter uden skind og ben (ca. 200 g), frisk eller frossen

½ citron

¼ tsk. salt, peber

3½ dl skummet- eller minimælk

1 dl hvedemel (ca. 60 g)

1 spsk. flydende margarine

4 æg

¾ tsk. salt, hvid peber

2 tsk. blå birkes

Sådan gør du

Skær broccolien i mindre buketter, og snit løget i skiver. Kog dem knap møre i letsaltet vand i 2-3 min. Afdryp og afkøl dem.

Skær laksen i tern à 1 x 1 cm. Pres citronen, og vend laksen i saften sammen med salt og peber. Lad det trække i køleskab.

Pisk 2 dl mælk og mel sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken. Bring det i kog, mens du pisker, og kog i et par min. Tilsæt fedtstof.

Tag gryden af varmen og afkøl lidt.

Del æggene, og rør æggeblommerne i en ad gangen. Rør godt mellem hver. Tilsæt salt og peber.

Afdryp den marinerede laks, og vend den i dejen sammen med broccoli og løg. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i.

Smør et gratinfad, ca. 20 cm i diameter og med høje lige sider. Hæld dejen i fadet, og drys med birkes.

Bag gratinen ved 175° C i ca. 50 min. på næstnederste ovnrille.

Åbn ikke ovnen imens, da gratinen så falder sammen.

Servering

Server laksegratin straks med f.eks. rugbrød og salat.

Alternativ

Erstat broccoli med blomkål, rosenkål, ærter og gulerødder.