Laksepaella

Varme retter

Laksepaella

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1725/410

kJ/kcal

Energi

37

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

30

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

5 forårsløg (ca. 100 g)
2 tsk. flydende fedtstof
1 dl fuldkornsris (ca. 85 g)
½ tsk. gurkemeje
2 laksefileter (ca. 200 g)
ca. 2 dl fiske- eller grøntsagsbouillon
1 bundt grønne asparges (ca. 175 g)
½ lille blomkål (ca. 140 g)
salt
peber, gerne hvid eller citronpeber
8-10 sorte oliven

 

Pynt
½ citron
evt. dild

Sådan gør du

Skær forårsløgene i ca. 1 cm stykker. Svits dem let i fedtstoffet. Tilsæt ris og gurkemeje, og svits yderligere i 2-3 min. Kom bouillon ved, og lad retten småkoge med låg i ca. 10 min. Nogle fuldkornsris skal koge i længere tid – se anvisning på emballagen.

Skær laksen uden skind i stykker à ca. 3 cm, og tilsæt dem. Kog i ca. 5 min.

Skær asparges i stykker à ca. 2 cm. Skær blomkålen i små buketter. Kom grøntsagerne i, og kog i 3-5 min. Smag retten til med salt og peber.

Skær oliven i skiver, og vend dem i retten til sidst. Drys evt. dild over retten.

Servering

Server laksepaella med citronbåde og evt. fuldkornsbrød.