Laksesalat med avocadocreme

Kolde retter

Laksesalat med avocadocreme

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1525/365

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

24

g

Fedt

22

g

Protein

155

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

¼ salathoved, f.eks. rød frillice (ca. 75 g)

½ peberfrugt (ca. 90 g)

1 stor moden avocado (ca. 145 g)

½ frisk rød chili

1 fed hvidløg

½ citron

1 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

salt, peber

1 stk. varmrøget laks (ca. 150 g)

 

Pynt

½ citron

Sådan gør du

Snit salaten groft. Skær peberfrugten i tynde strimler. Halver chilien, fjern kernerne, og skær den i meget små stykker.

Fjern stenen fra avocadoen, og skær avocadokødet i mindre stykker. Mos det groft. Pres hvidløg, og tilsæt det sammen med citronsaft. Tilsæt chili og syrnet mælkeprodukt, og smag mosen til med salt og peber.

Del laksen i mindre stykker.

Servering

Portionsanret laksesalat med avocadocreme. Læg en bund af salat og peberfrugt. Læg avocadocremen ovenpå, og fordel laksen. Pynt retten med citron.

Alternativ

Laksesalat med avocadocreme kan serveres som frokostret med brød til 2 personer, eller som forret til 4 personer.