Lammekrebinetter med flækærtepuré og ovnstegte rodfrugter

Varme retter

Lammekrebinetter med flækærtepuré og ovnstegte rodfrugter

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2325/555

kJ/kcal

Energi

53

g

Kulhydrat

20

g

Fedt

32

g

Protein

205

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 stor kogt kartoffel (ca. 115 g)
400 g hakket lammekød med 10-12 % fedt
1 spsk. flydende fedtstof
salt, peber

 

Flækærtepuré
1 løg (ca. 100 g)
125 g gule flækærter (ca. 1½ dl)
3-4 stilke frisk timian
2 tsk. æbleeddike
salt, hvid peber

 

Rodfrugter
2-3 store kartofler (ca. 300 g)
2 store persillerødder (ca. 320 g)
3 gulerødder (ca. 200 g)
1-2 rødbeder (ca. 200 g)
1 spsk. hele gule sennepsfrø
1 spsk. rapsolie
salt, peber

 

Sådan gør du

Mos kartoflen, og rør den sammen med lammekødet. Form 4 krebinetter, og krydr dem med salt og peber. Steg krebinetterne i fedtstoffet i 6-8 min. på hver side, til de er gennemstegte. Hold krebinetterne varme i ovnen.

Hak løget groft.

Kog flækærterne sammen med løg og timiankviste i rigeligt vand, til de er møre. Følg anvisningen på emballagen. Nogle typer af flækærter skal udblødes, inden du koger dem. Si vandet fra, og tag timiankvistene op.

Blend flækærter og løg til mos. Smag til med eddike, salt og peber.

Skær kartofler og rodfrugter i både. Tilsæt sennepsfrø, og vend rapsolie i. Krydr med salt og peber.

Bag rodfrugterne ved 200° C i 30-45 min., til de er møre afhængig af tykkelsen af bådene.

Servering

Server lammekrebinetter med flækærtepuré og ovnstegte rodfrugter.

Variation

Du kan anvende knoldselleri eller pastinak i stedet for persillerod og rødbede.

Hvis du ønsker færre kulhydrater i retten, kan du udelade kartofler i rodfrugtblandingen og øge mængden af grøntsager tilsvarende.

Tip

Du kan brune lammekrebinetterne på panden og stege dem færdig i ovnen sammen med rodfrugterne.

Flækærtepuréen kan laves dagen før, den skal serveres.