Langtidshævede fuldkornsboller

Brød

Langtidshævede fuldkornsboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

600/140

kJ/kcal

Energi

25

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

5

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

41

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

15 g gær

4 dl koldt vand

1 dl kærnemælk

1½ tsk. salt

1 tsk. sukker

25 g sesamfrø (ca. ½ dl)

100 g skårne eller knækkede rugkerner (ca. 2 dl)

150 g rugmel (ca. 3 dl)

200 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)

ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

 

Pensling og pynt

1 æg

sesamfrø og/eller blå birkes

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem, den må gerne være lidt klistret. Tildæk skålen, og stil dejen til hævning i køleskab i 8-12 timer, gerne natten over.

Slå dejen ned, og form den til 20 boller, der efterhæver i ca. 30 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys sesamfrø og/eller blå birkes på.

Bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl de bagte boller på en bagerist.

Servering

Server langtidshævede fuldkornsboller til morgenmad, mellemmåltid eller som tilbehør til varm mad.

Opbevaring

Du kan fryse bollerne.