Langtidshævede fuldkornsboller

Brød

Langtidshævede fuldkornsboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

600/140

kJ/kcal

Energi

25

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

5

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

41

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

15 g gær

4 dl koldt vand

1 dl kærnemælk

1½ tsk. salt

1 tsk. sukker

25 g sesamfrø (ca. ½ dl)

100 g skårne eller knækkede rugkerner (ca. 2 dl)

150 g rugmel (ca. 3 dl)

200 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)

ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

 

Pensling og pynt

1 æg

sesamfrø og/eller blå birkes

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem, den må gerne være lidt klistret. Tildæk skålen, og stil dejen til hævning i køleskab i 8-12 timer, gerne natten over.

Slå dejen ned, og form den til 20 boller, der efterhæver i ca. 30 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys sesamfrø og/eller blå birkes på.

Bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl de bagte boller på en bagerist.

Servering

Server langtidshævede fuldkornsboller til morgenmad, mellemmåltid eller som tilbehør til varm mad.

Opbevaring

Du kan fryse bollerne.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.