Langtidshævede gulerodsboller

Brød

Langtidshævede gulerodsboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

650/155

kJ/kcal

Energi

26

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

5

g

Protein

10

g

Frugt/grønt pr. stk.

38

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

5 dl koldt vand

10 g gær

1 stor gulerod (ca. 150 g)

1½ tsk. salt

1 tsk. sukker

1 spsk. flydende fedtstof

50 g sesamfrø (ca. 1 dl)

100 g havregryn, gerne grovvalsede (ca. 3 dl)

150 g rugmel (ca. 3 dl)

150 g fuldkornshvedemel (ca. 2½ dl)

ca. 350 g hvedemel (ca. 6 dl)

 

Pensling og pynt

vand

sesamfrø

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Riv guleroden groft. Tilsæt alle ingredienserne, hold lidt af hvedemelet tilbage. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret. Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve i køleskab i 10-12 timer.

Slå dejen ned, og del den i 20 stykker, der formes til lidt aflange boller. Kom lidt koldt vand på hænderne, hvis dejen klistrer. Du kan også forme bollerne med 2 spiseskeer. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. Pensl dem med vand, og drys med sesamfrø.

Bag bollerne ved 200⁰ C i 18-20 min. på næstøverste ovnrille.

Afkøl dem på en bagerist.

Servering

Server langtidshævede gulerodsboller til alle måltider.

Opbevaring

Du kan fryse gulerodsboller.

Variation

Du kan bruge pastinak, persillerod eller knoldselleri i stedet for gulerod.

Tilsæt evt. 2 tsk. tørret timian eller oregano til dejen.