Langtidshævede hvidløgsflutes

Tilbehør, Brød

Langtidshævede hvidløgsflutes

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. 50 g brød

550/130

kJ/kcal

Energi

18

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

4

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

37

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 stk.

50 g valnødder (ca. 12 stk.)
½ dåse kikærter (ca. 120 g)
3 dl vand
25 g gær
250 g fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
1 tsk. salt
1 tsk. sukker eller flydende honning
1 spsk. olie, f.eks. rapsolie
ca. 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
½ bundt persille
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. salt
peber

Sådan gør du

Hak valnødder og kikærter groft.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt fuldkornshvedemel, valnødder, kikærter, salt, sukker eller honning og olie, og rør blandingen sammen.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.

Dæk dejen til, og stil den i køleskab i mindst 6 timer – gerne natten over.

Form dejen til 2 flutes, og læg dem på bageplade med bagepapir. Lad brødene efterhæve, mens du laver hvidløgsfyldet.

Opvarm ovnen til 225° C.

Hak persillen fint. Pres hvidløget, og rør det sammen med persille, olie, salt og peber.

Skær ridser på tværs af flutene, og fordel hvidløgsfyldet i "lommerne". Pres det lidt ned i dejen, så det bliver siddende under bagningen.

Pensl brødene med mælk eller vand, og bag dem i ca. 20 min.

Afkøl flutene på en bagerist.

Servering

Spis f.eks. brødet som tilbehør til suppe.

Tip

Blend kikærterne, så de ”forsvinder” i dejen.