Lasagne med grøntsagssauce

Varme retter

Lasagne med grøntsagssauce

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1900/450

kJ/kcal

Energi

54

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

26

g

Protein

420

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 rødløg (ca. 200 g)
2-3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
7-8 gulerødder (ca. 500 g)
2 squash (ca. 570 g)
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1-2 tsk. tørret oregano
salt, peber
10 fuldkornslasagneplader (ca. 200 g)
1 stort bæger hytteost 4 % (450 g)

Sådan gør du

Grøntsagssauce

Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien, til de er klare. Riv gulerødder og squash groft. Kom dem i gryden til løgene og svits i et par minutter mere.

Hæld hakkede tomater ved, og krydr med oregano, salt og peber. Lad saucen koge i 10-15 min. Tilsæt lidt vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med krydderier.

Lasagne

Læg grøntsagssauce, lasagneplader og hytteost i lag i et ovnfast fad. Afslut med sauce og hytteost.

Bag lasagnen ved 200° C i ca. 40 min. på midterste ovnrille, til den er gennembagt og gylden på toppen.

Servering

Server lasagnen med salat eller grøntsager.

Tip

Du kan bruge friske lasagneplader. Det forkorter tilberedningstiden med ca. 15 min.