Linsesalat

Tilbehør, Salater

Linsesalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1350/320

kJ/kcal

Energi

35

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

14

g

Protein

170

g

Frugt/grønt pr. person

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

150 g beluga- eller puylinser (ca. 2 dl)


Marinade
3 spsk. æbleeddike
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. vand
1 spsk. olie
2 tsk. flydende honning
1 spsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 rødløg (ca. 65 g)
1 pastinak (ca. 100 g)
1 stor gulerod (ca. 150 g)
¼ lille hvidkål (ca. 150 g)
3 stilke bladselleri (ca. 100 g)
1 æble (ca. 110 g)

 

Pynt

10 valnødder (ca. 40 g)

Sådan gør du

Tilbered linserne efter anvisningen på emballagen. Afdryp dem.

Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen. Hæld marinaden over de lune linser. Afkøl blandingen.

Hak eller snit rødløget fint. Skær pastinak og gulerod i tynde stave eller små tern. Snit kål og bladselleri fint. Skær æblet i tynde både eller små tern. Vend grøntsager og æble i de marinerede linser lige inden servering. Hak valnødderne groft, og drys dem på.

Servering

Server linsesalat som tilbehør til kogt eller stegt fisk, fjerkræ, kød eller en grøntsagsret.

Salaten kan også spises som en selvstændig frokostret med fuldkornsbrød til.