Løgsuppe med ostebrød

Varme retter

Løgsuppe med ostebrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1525/360

kJ/kcal

Energi

37

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

21

g

Protein

175

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

5 løg (ca. 500 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 fed hvidløg
en rest kødsovs (ca. 200 g)*
1 l bouillon
1 tsk. tørret timian
200 g edamamebønner, grønne bønner eller ærter
salt, peber

 

Ostebrød
4 skiver fuldkornstoast (ca. 140 g)
100 g revet ost med højst 17 % fedt


*en typisk bolognesesovs med hakket kød, løg, tomat m.m. fra spaghetti med kødsovs.

Sådan gør du

Hak eller snit løgene fint. Svits dem let i fedtstoffet. De skal kun lige brunes. Hak eller pres hvidløgene, og tilsæt dem. Kom kødsovs, bouillon og krydderier i, og lad suppen koge i ca. 20 min.

Tilsæt bønner eller ærter, og kog suppen igennem i 2-3 min. Skær grønne bønner i stykker på ca. 2 cm, hvis du bruger dem. Smag suppen til.

Skær brødskiverne i mindre stykker, og rist dem sprøde ved 225° C i ca. 5 min.  Drys osten på, og bag i yderligere ca. 5 min., til osten er lysebrun.

Servering

Server løgsuppe med ostebrød til.