Løgsuppe med ostebrød

Varme retter

Løgsuppe med ostebrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1525/360

kJ/kcal

Energi

37

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

21

g

Protein

175

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

5 løg (ca. 500 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 fed hvidløg
en rest kødsovs (ca. 200 g)*
1 l bouillon
1 tsk. tørret timian
200 g edamamebønner, grønne bønner eller ærter
salt, peber

 

Ostebrød
4 skiver fuldkornstoast (ca. 140 g)
100 g revet ost med højst 17 % fedt


*en typisk bolognesesovs med hakket kød, løg, tomat m.m. fra spaghetti med kødsovs.

Sådan gør du

Hak eller snit løgene fint. Svits dem let i fedtstoffet. De skal kun lige brunes. Hak eller pres hvidløgene, og tilsæt dem. Kom kødsovs, bouillon og krydderier i, og lad suppen koge i ca. 20 min.

Tilsæt bønner eller ærter, og kog suppen igennem i 2-3 min. Skær grønne bønner i stykker på ca. 2 cm, hvis du bruger dem. Smag suppen til.

Skær brødskiverne i mindre stykker, og rist dem sprøde ved 225° C i ca. 5 min.  Drys osten på, og bag i yderligere ca. 5 min., til osten er lysebrun.

Servering

Server løgsuppe med ostebrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.