Marineret rissalat

Tilbehør

Marineret rissalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1325/285

kJ/kcal

Energi

46

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

11

g

Protein

140

g

Frugt/grønt pr. person

16

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

200 g brune ris (ca. 2½ dl)

½ l grøntsagsbouillon

300 g rosenkål, gerne frosne

2 små porrer, gerne frosne (ca. 250 g)

persille

 

Marinade

1 lime

1 spsk. olie

1 spsk. fintrevet frisk ingefær

salt, peber

 

Pynt

25 g saltede cashewnødder

Sådan gør du

Kog risene efter anvisning på emballagen. Tilsæt grøntsagsbouillon til kogevandet. Afkøl risene.

Skær rosenkål i små stykker, og skær porrerne i tynde ringe. Kog grøntsagerne i letsaltet vand i et par min., og afkøl dem.

Hak persillen fint. Halver limen, og pres saften ud. Bland med de øvrige ingredienser til marinaden, og smag til med salt og peber.

Bland ris, grøntsager og persille sammen. Hæld marinaden over og fordel i blandingen. Hak persillen, og vend den i. Drys lige inden servering grofthakkede cashewnødder over salaten.

Servering

Marineret rissalat serveres som tilbehør til f.eks. laks eller en grøntsagsret.

Alternativ

Tilsæt kylling, så er salaten en frokostret.

image-text
Fuldkorn – der frister

Appetit på flere fuldkornsopskrifter?

Opskriften er fra "Fuldkorn – der frister"

I kogebogen "Fuldkorn – der frister" får du 26 sunde opskrifter på mad med fuldkorn, udviklet af Diabetesforeningens diætister.

Opskrifterne er velegnet til dig, der har diabetes, eller til dig, der vil holde vægten - eller måske tabe dig.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.