Mexicansk tærte

Varme retter

Mexicansk tærte

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1925/460

kJ/kcal

Energi

46

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

22

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

15

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

100 g sorte bønner fra dåse
150 g fuldkornsmajsmel
½ tsk. salt
½ dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
3 spsk. flydende fedtstof
2 spsk. vand


Fyld
2 gulerødder (ca. 130 g)
1 løg (ca. 135 g)
1 rød chilipeber
1-2 fed hvidløg
100 g stegt kylling
resten af sorte bønner fra dåse (ca. 140 g)
1 glas tacosauce, styrke efter smag (ca. 230 g)
1 lille dåse majs (140 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
peber
75 g revet ost med højst 17 % fedt

Sådan gør du

Mos 100 g af bønnerne, og gem resten til fyld. Bland bønnemos, fuldkornsmajsmel, salt og skyr. Tilsæt fedtstoffet og vand, og saml dejen.

Smør et tærtefad, ca. 25 cm i diameter, og tryk dejen ned i fadet og op ad tærtekanten. Dejen er løs, så den kan ikke rulles tynd. Forbag bunden i 15 min. ved 200° C.

Riv gulerødderne groft. Skær løget i tern, og chilipeberen i meget små stykker. Hak hvidløgene groft.

Skær kyllingen i mindre stykker.

Svits løg, hvidløg, gulerødder og chilipeber kortvarigt i fedtstoffet. Tilsæt salt og peber.

Læg grøntsagerne i tærtebunden, og fordel kylling, bønner, majs og tacosauce over grøntsagerne.

Bag tærten i 20 min. ved 200° C. Tilsæt ost, og bag videre i ca. 10 min., til osten har fået farve.

Servering

Server salat til tærten.

Tip

Blend bønnerne, hvis du gerne vil have en ensartet struktur i tærtebunden.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.