Minipandekager med jordbærpuré

Morgenmad

Minipandekager med jordbærpuré

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

375/90

kJ/kcal

Energi

11

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

3

g

Protein

20

g

Frugt/grønt pr. person

19

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

12 stk.

75 g ruggryn (ca. 2 dl)

2 dl kærnemælk

60 g hvedemel (ca. 1 dl)

2 æg

1 spsk. sesamfrø

1 spsk. sukker

½ tsk. vaniljesukker

½ tsk. natron

1 knsp. salt

2 spsk. flydende fedtstof

 

Til bagning

½-1 spsk. sesamfrø, kan udelades

 

Jordbærpuré

250 g jordbær, friske eller frosne

¼ dl vand

½ tsk. vaniljesukker

1-2 tsk. sukker efter smag

Sådan gør du

Sæt ruggrynene i blød i mælken i ca. 15 min. Pisk mel, æg, sesamfrø, sukker, vaniljesukker, natron og salt i. Tilsæt fedtstoffet, og pisk dejen helt glat.

Fordel knap ½ dl dej på en varm pande, og steg i 2-3 min. Drys lidt sesamfrø på, inden du vender pandekagen, og steg i yderligere 2-3 min., til den er færdig. Hvis stegepanden har teflonbelægning, behøver du ikke ekstra fedtstof til stegningen.

Bag 12 små pandekager.

Jordbærpuré

Kog jordbær i vand og vaniljesukker i ca. 2 min., og afkøl. Mos blandingen med en gaffel, eller blend den. Smag til med sukker.

Gem gerne nogle jordbær til pynt.

Servering

Server minipandekager med jordbærpuré som et mellemmåltid.

Pandekagerne er også lækre til brunch.

Opbevaring

Du kan fryse pandekagerne.