Minirugbrød

Brød

Minirugbrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

575/135

kJ/kcal

Energi

24

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

4

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

36

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

24 stk.

200 g skårne rugkerner (ca. 3½ dl)

3 dl vand

1 pakke gær (50 g)

1 mørk hvidtøl (33 cl)

1 dl vand

1 gulerod (ca. 65 g)

1 spsk. fedtstof

2 tsk. salt

60 g hørfrø (ca. 1 dl)

450 g rugmel (ca. 9 dl)

150 g hvedemel (ca. 2½ dl)

Sådan gør du

Kog rugkerner og vand sammen i ca. 5 min. under omrøring. Afkøl blandingen.

Udrør gæren i hvidtøllen. Skræl guleroden, riv den fint, og tilsæt den. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt igennem.

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned, og hæld den i en bradepande med bagepapir – ca. 25 x 30 cm. Glat dejen med en dejskraber, som er dyppet i koldt vand.

Stil rugbrødsdejen til efterhævning et lunt sted i ca. 1 time.

Skær dejen igennem med en skarp kniv, så der dannes 24 firkanter. Pensl med vand inden bagning.

Bag minirugbrødene ved 200° på nederste ovnrille i ca. 1 time.

Afkøl brødene på en bagerist, og del dem i 24 stykker.

Servering

Server minirugbrød som et mellemmåltid eller brug det som brød i madpakken.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.