Mysligrød med rabarberkompot

Morgenmad

Mysligrød med rabarberkompot

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

950/225

kJ/kcal

Energi

40

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

5

g

Protein

50

g

Frugt/grønt pr. stk.

15

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 portioner

Kompot
200 g rabarber (2-3 stilke)
½ dl vand
25 g soltørrede tranebær
1 spsk. rørsukker
½ tsk. stødt kardemomme
sødemiddel svarende til ca. 20 g sukker

 

Mysligrød
150 g mysli med højst 13 g sukkerarter, 8 g fedt og mindst 6 g kostfibre
½ l vand
saft af 2 appelsiner eller 2 dl appelsinjuice
salt


Pynt
1 spsk. mandelsplitter

Sådan gør du

Kompot

Skær rabarberstilkene i ca. 1 cm stykker.

Kog rabarber, vand, tranebær, rørsukker og kardemomme i 5-10 min. med låg, til kompotten er jævn. Tilsæt sødemiddel, og smag til.

Grød

Kog mysli, vand og appelsinsaft op. Lad det koge i ca. 5 min. under omrøring, til grøden har passende konsistens. Smag til med salt.

Ønskes en kraftigere appelsinsmag, tilsæt lidt fintreven appelsinskal, hvis appelsinen er usprøjtet.

Rist mandelsplitterne på en tør pande, til de er lysebrune.

Servering

Server mysligrøden varm med rabarberkompot og drys med mandelsplitter.

Variation

Rosiner kan erstatte soltørrede tranebær i kompotten.

Alternativ

Rabarberkompotten kan serveres til stegt kød eller fjerkræ.

Mysligrød kan koges i mikrobølgeovn.

Du kan finde forslag til mysliprodukter i oversigten på diabetes.dk.

Tip

Vælg en mysli, der har Nøglehulsmærket eller Fuldkornslogoet.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.