Nudelsalat

Tilbehør, Kolde retter

Nudelsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

775/185

kJ/kcal

Energi

26

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

14

g

Protein

120

g

Frugt/grønt pr. person

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

½ pakke nudler, fuldkorn (125 g)

8-10 cherrytomater (ca. 150 g)

½ agurk (ca. 145 g)

1-2 forårsløg (ca. 25 g)

150 g ærter, gerne frosne

1 pakke frosne rejer (150 g)

 

Marinade

1 spsk. sojasauce

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. sød chilisauce

½ tsk. flydende honning eller sukker

Sådan gør du

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Afdryp og afkøl nudlerne.

Skær cherrytomater, agurk og forårsløg i mindre stykker. Bland frosne ærter og frosne rejer med grøntsager og nudler.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og hæld den over salaten.

Servering

Server nudelsalat som frokostret, evt. med salat eller brød til.

Nudelsalat er lækker som madpakke. Hvis salaten bliver sat i køleskabet, skal ærter og rejer tø op, inden de bliver blandet i salaten.

Alternativ

Sukkerærter kan anvendes i stedet for almindelige ærter.

Grøntsagerne kan varieres efter, hvad man kan lide. Brug f.eks. grønne asparges, peberfrugt, squash, majs, blegselleri, broccoli, gulerødder, grønne bønner, minimajs, bambusskud m.m.

Rejerne kan erstattes af kylling eller skinke i tern, røget laks i strimler, tun, salattern eller oliven.