Øllebrød

Morgenmad, Varme retter

Øllebrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

550/130

kJ/kcal

Energi

21

g

Kulhydrat

1

g

Fedt

3

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

2 personer

2½ skive rugbrød (ca. 100 g)

3 dl vand

½ flaske lys øl

sødemiddel efter smag, gerne flydende

Sådan gør du

Bræk rugbrødet i mindre stykker. Hæld vand og lys øl over. Lad blandingen stå i blød i mindst 30 min. Bring grøden i kog, og lad den simre i ca. 20 min.

Rør jævnligt i grøden. Smag grøden til med sødemiddel.

Alternativ

Sæt rugbrødet i blød natten over. Vandmængden skal da reduceres til ca. 2 dl.

image-text
Fuldkorn – der frister

Appetit på flere fuldkornsopskrifter?

Køb "Fuldkorn – der frister"

I kogebogen "Fuldkorn – der frister" får du 26 sunde opskrifter på mad med fuldkorn, udviklet af Diabetesforeningens diætister.

Opskrifterne er velegnet til dig, der har diabetes, eller til dig, der vil holde vægten - eller måske tabe dig.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.