På spyd

Varme retter

På spyd

Ernæringsindhold

475/115

kJ/kcal

Energi

16

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

5

g

Protein

160

g

Frugt/grønt pr. person

16

g

Kulhydrat 100 g

275/65

kJ/kcal

Energi

8

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

2

g

Protein

160

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g

450/105

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

9

g

Protein

160

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

12 grillspyd

 

Kartoffelspyd

12-16 små kartofler (ca. 400 g)
4 skiver mager bacon (ca. 60 g)
peber

 

Grøntsagsspyd
4 små løg, evt. salatløg (ca. 200 g)
2 gulerødder (ca. 125 g)
1 peberfrugt (ca. 180 g), evt. 2 halve i forskellig farve
1 spsk. pesto efter smag

 

Kammuslinger i forklædning
12 kammuslinger (ca. 125 g)
4 skiver lufttørret skinke
1 fennikel (ca. 140 g)
½ citron
1 spsk. olie
peber

Sådan gør du

Kog kartoflerne i ca. 5 min. i letsaltet vand. Afdryp dem. Sæt kartoflerne på spyd sammen med en skive bacon. Krydr med peber. Grill spyddene på grillen eller i ovnen ved 225° C i ca. 15 min., til kartoflerne er møre, og baconen er sprød.

Skær løgene midt igennem. Skær hver gulerod i 4 stykker. Skær peberfrugten i tykke strimler eller tern. Sæt grøntsagerne skiftevis på spyddene, og pensl med pesto. Tilbered spyddene som ovenfor.

Optø kammuslingerne, hvis de er frosne, og dryp citronsaft på dem. Del skinken, og vikl et stykke skinke om hver kammusling. Skær fennikel i både, og halver dem, så der i alt bliver 12 stykker. Sæt kammuslinger og fennikel på spyd, og pensl med olie. Krydr med peber. Tilbered spyddene i ca. 5 min. på hver side på grill eller i ovn ved 225° C.

Servering

Server spyddene som tilbehør til andre retter eller sammen til et måltid, evt. med grøntsager.

Variation

Du kan pensle spyddene med kammuslinger med citronolie i stedet for at dryppe med citronsaft.