Pastasalat med laks og rødder

Kolde retter

Pastasalat med laks og rødder

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1350/320

kJ/kcal

Energi

32

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

23

g

Protein

138

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

150 g fuldkornspasta (sløjfer, penne eller skruer)
500 g forskellige rodfrugter, gerne færdigblanding fra frost
1 spsk. fedtstof
1 spsk. dijonsennep
1 limefrugt
3 spsk. hakkede krydderurter, gerne færdigblanding fra frost
300 g røget laks
50 g rucola salat
salt, peber

Sådan gør du

Kog pastaen efter pakkens anvisning, og afkøl den.

Skær rodfrugterne i tynde stave. Varm fedtstoffet op. Tilsæt rodfrugterne, og svits dem let i 2-3 minutter. Rør sennep, salt og peber i, og svits retten i yderligere 2 minutter.

Halver limefrugten, og pres den. Tilsæt limesaften til rodfrugterne. Hvis du anvender frosne krydderurter, skal de tilsættes, inden blandingen afkøles.

Skær laksen i strimler, og bland dem i den kolde rodfrugtblanding sammen med pastaen. Skyl rucola, og vend det i til sidst. Smag til med salt og peber.

Servering

Server pastasalat med laks og rødder som frokostret evt. med fuldkornsbrød til.

Alternativ

Anvend afdryppet tun i vand eller skinketern i stedet for laks.

Du kan også anvende varmrøget laks.