Pastasalat med rød pesto

Tilbehør

Pastasalat med rød pesto

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1475/350

kJ/kcal

Energi

42

g

Kulhydrat

13

g

Fedt

12

g

Protein

180

g

Frugt/grønt pr. person

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

200 g fuldkornspasta, f.eks. penne

75 g rød pesto

2-3 forårsløg (ca. 50 g)

½ blomkål (ca. 230 g)

150 g ærter, friske eller frosne

1 peberfrugt (ca. 180 g)

½ lille agurk (ca. 100 g)

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra, gem ca. ½ dl. Vend pestoen og evt. lidt af kogevandet i pastaen, til konsistensen er passende. Afkøl blandingen.

Snit forårsløgene fint. Del blomkålen i små buketter. Optø ærterne, hvis de er frosne. Skær peberfrugten i strimler eller tern. Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud. Snit agurken i skiver.

Vend grøntsagerne i pastaen, gem lidt top fra forårsløgene til pynt.

Servering

Server pastasalat med rød pesto til kyllingefrikadeller og evt. fuldkornsbrød.

Variation

Anvend sukkerærter eller grønne bønner i stedet for ærter.

Broccoli kan erstatte blomkål.

Du kan bruge en anden pesto efter egen smag.