Peach melba-dessert

Desserter og kager

Peach melba-dessert

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

500/120

kJ/kcal

Energi

15

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

7

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

5 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

2 små ferskner (ca. 200 g)

200 g hindbær

sødemiddel svarende til 25-50 g sukker

1 tsk. vaniljesukker eller korn af ½ stang vanilje

1 bæger pasteuriserede æggehvider (50 g)

 

Pynt

citronmelisse

Sådan gør du

Stil det syrnede mælkeprodukt til afdrypning i et kaffefilter i køleskabet i ca. 3 timer.

Skold fersknerne, og flå skindet af. Mos fersknerne med en gaffel, eller purer dem med en stavblender.

Mos hindbærrene med en gaffel – gem nogle bær til pynt. Er bærrene udenlandske, anbefaler vi at give dem et opkog og afkøle dem, inden desserten laves. Bland sødemiddel og vanilje med frugten. Vend det afdryppede syrnede mælkeprodukt i.

Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt i til sidst.

Servering

Server peach melba-dessert kold. Pynt med citronmelisse og hindbær. Anret desserten i portionsglas.

Alternativ

Frosne hindbær kan anvendes.

Friske ferskner kan erstattes af ferskner i egen saft fra dåse.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.