Peberbøffer med sennepssovs

Varme retter

Peberbøffer med sennepssovs

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1250/300

kJ/kcal

Energi

10

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

28

g

Protein

155

g

Frugt/grønt pr. person

3

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg, kan udelades
1 lille rød peberfrugt (ca. 115 g)
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
4 skiver lufttørret skinke, f.eks. serranoskinke (ca. 60 g)
1 spsk. flydende fedtstof
4 tandstikkere eller kødnåle

 

Sennepssovs
1 løg (ca. 100 g)
2 spsk. sennep efter smag
4 dl grøntsagsbouillon
300 g grønne bønner, friske eller frosne
2-3 stilke frisk estragon eller ½ tsk. tørret
jævning
salt, peber



Sådan gør du

Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Bland grøntsagerne i kødet, og form det til 4 bøffer. Vikl en skive skinke om hver bøf, og hold den fast med en tandstik eller kødnål.

Steg bøfferne i fedtstoffet i 8-10 min. på hver side, til de er gennemstegte.

Krydr med salt og peber. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme.

Hak løget, eller skær det i skiver. Brun det på panden. Tilsæt sennep, og svits det i 1 min.

Tilsæt bouillon, og kog i ca. 5 min. Skær bønnerne i mindre stykker, tilsæt dem sammen med krydderier, og kog i ca. 3 min.

Jævn sovsen, f.eks. med majsstivelse udrørt i lidt mælk, og smag den til.

Læg bøfferne i sovsen, og varm dem igennem.

Servering

Server peberbøffer med f.eks. kartofler eller grøntsagstilbehør og salat til.

Variation

Brug hakket lam eller kalvekød i stedet for oksekød.