Pirogger, frokost

Madpakker og pålæg, Varme retter

Pirogger, frokost

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

975/230

kJ/kcal

Energi

32

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

8

g

Protein

5

g

Frugt/grønt pr. stk.

31

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

16 stk.

3 dl kogende vand
200 g havregryn (ca. 6½ dl)
1 pakke gær (50 g)
4 dl vand
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
400 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 6½ dl)
ca. 200 g hvedemel (ca. 1½ dl)


Fyld
25 g pinjekerner
75 g salattern med højst 17% fedt
75 g soltørrede tomater
2 spsk. chilisauce – kan udelades
1 lille bundt persille – evt. frossen persille
1 fed hvidløg
½ tsk. citronpeber
salt


Pensling
1 æg

Sådan gør du

Hæld det kogende vand over havregrynene, og lad det afkøle lidt. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem.

Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Fyld

Tørrist pinjekernerne, til de har en gylden farve. Hak salattern, soltørrede tomater og pinjekerner groft. Tilsæt persille, presset hvidløg, chilisauce og citronpeber. Smag blandingen til med salt og peber.

Slå dejen ned, og del den i 2 lige store dele. Rul hver dejklump ud til en cirkel, ca. 30 cm i diameter. Del cirklen i 8 trekanter. Fordel fyldet midt på dejen. Rul dejen til horn ved at rulle fra den brede ende mod spidsen. Lad hornene efterhæve i ca. 15. min.

Pensl hornene med sammenpisket æg.

Bag dem ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Afkøl hornene på en bagerist.

Servering

Pirogger kan serveres som frokostret med grøntsager til. De egner sig også til madpakken.