Pocherede æg i tomatsovs

Varme retter, Vegetar

Pocherede æg i tomatsovs

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1325/315

kJ/kcal

Energi

26

g

Kulhydrat

14

g

Fedt

18

g

Protein

440

g

Frugt/grønt pr. person

5

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 løg (ca. 100 g)
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
1 squash (ca. 285 g)
½ spidskål (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 tsk. stødt paprika, gerne røget
1 tsk. stødt spidskommen
2 dåser hakkede tomater (800 g)
1 stor dåse tomatpuré (140 g)
salt, peber
evt. ½ tsk. sukker
4 æg
½ bundt persille
100 g salattern med højst 17 % fedt

Sådan gør du

Snit løg, og hak eller pres hvidløget. Halver chilien, og fjern kernerne. Skær chilien i små tern. Skær peberfrugt og squash i tern. Skær spidskål i fine, korte strimler. Sauter løg, hvidløg, chili og peberfrugt i fedtstoffet på en stor pande med høje sider.

Tilføj squash og spidskål, når løgene er klare. Steg det med i 5-7 min., eller indtil grøntsagerne er faldet lidt sammen.

Tilføj hakkede tomater, tomatpuré, paprika, spidskommen, og lad det simre ved lav varme i ca. 15 min. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. sukker.

Lav 4 fordybninger i tomatsovsen, og knæk et æg i hver fordybning. Lad panden simre under låg i ca. 10 min., eller indtil æggehviden er fast, og æggeblommen stadig er løbende.

Smuldr salattern og hakket persille på toppen lige inden servering.

Servering

Server retten varm med ristet rugbrød, fuldkornsbrød eller grøntsagsspaghetti vendt i pesto til.

Tip

Hvis du gerne vil have en mindre grov sovs, kan du blende lidt af sovsen med en stavblender, inden du tilsætter æggene.