Porrerisotto med grønkålstopping

Varme retter

Porrerisotto med grønkålstopping

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

2150/515

kJ/kcal

Energi

49

g

Kulhydrat

25

g

Fedt

19

g

Protein

180

g

Frugt/grønt pr. person

16

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 person

1 lille porre (ca. 130 g)
½ dl fuldkornsris (ca. 45 g)
2 tsk. flydende fedtstof
1 skive hokkaidogræskar uden skal (ca. 50 g)
1 dl grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
peber
75 g hytteost

 

Topping
½ dl grønkål (ca. 25 g)
10 hasselnødder
1 tsk. flydende fedtstof
¼ tsk. røget paprika

Sådan gør du

Snit porren fint. Svits porre og ris i fedtstoffet i 2-3 min.

Tilsæt bouillon, og lad det koge med låg i ca. 10 min. Vær opmærksom på, at nogle typer fuldkornsris kræver længere tilberedningstid.

Skær hokkaidoen i tern, og tilsæt den sammen med salt og peber. Kog i yderligere ca. 5 min.

Hak grønkål og nødder groft. Rist det let i fedtstoffet, og krydr med paprika. Rør hytteosten i risottoen, og drys toppingen over lige inden servering.

Servering

Server evt. en let salat til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.