Pull-apart pestobrød

Brød

Pull-apart pestobrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. 2 stk. (ca. 50 g)

500/120

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

4

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

39

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 brød

½ pakke gær (25 g)
1 dl lunken vand
2 dl kærnemælk
1 æg
1 tsk. salt
225 g grahamsmel (ca. 3¾ dl)
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
4 spsk. grøn pesto (ca. 60 g)
1-2 dl kærnemælk, til dyp

Sådan gør du

Opløs gæren i væsken. Tilsæt æg og salt, og melet lidt efter lidt. Hold noget af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.

Slå dejen ned, og del den i to. Rul hvert dejstykke ud til en aflang firkant på ca. 40 x 25 cm, og fordel 2 spsk. pesto på hver del. Rul det sammen på den lange led, og skær stykker ud på ca. 2 cm.

Dyp hver dejklump i kærnemælk forsigtigt en for en, og placer dem sammen i en springform på ca. 25 cm i diameter, beklædt med bagepapir, i et lag. Kassér overskydende kærnemælk. Lad brødet efterhæve i ca. 15 min.

Bag det midt i ovnen ved 200° C i ca. 20 min.

Tag brødet ud af formen, og afkøl det på en bagerist.

Variation

Brug oliventapenade, rød pesto eller andet i stedet for grøn pesto.

image-text
Spot på sundhed – Sommer, samvær og salater

Appetit på mere sommermad?

Køb "Spot på sundhed"

I "Spot på sundhed – Sommer, samvær og salater" får du 12 lækre opskrifter på tilbehør til grillmad.

Du får også gode idéer til aktiviteter og fællesskaber samt inspiration til, hvordan man kan få nye vaner ind i hverdagen.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.