Pulled duck med grønkålsslaw

Varme retter

Pulled duck med grønkålsslaw

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person (uden bolle)

1150/455

kJ/kcal

Energi

24

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

28

g

Protein

210

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 andebryster (ca. 350 g uden skind)
salt, peber
2 rødbeder (ca. 260 g)
2 persillerødder (ca. 140 g)
2 rødløg (ca. 200 g)
3 spsk. julesennep
1 spsk. balsamicoeddike
1 stegepose

 

Grønkålsslaw
150 g grønkål (ca. 3 dl)
1 lille æble (ca. 55 g)
3 tørrede abrikoser (ca. 20 g)
½ lille rødløg (ca. 25 g)
½ citron
2 dl græsk yoghurt 2%
salt, peber
evt. 1 tsk. julesennep

 

Tilbehør
4 fuldkornsburgerboller (à 80 g)
1 bolle indeholder ca. 30 g kulhydrat.

Sådan gør du

Skær skind og fedt af andebrysterne, og gnid kødet med salt og peber.

Skær rødbeder og persillerødder i grove stave. Halver rødløg, og skær dem i både.

Rør sennep og balsamicoeddike sammen, og smør det på oversiden af andebrysterne.

Læg stegeposen i et ovnfast fad. Kom grøntsagerne i, og drys salt og peber over. Placér andebrysterne ovenpå. Luk posen, og prik et par små huller i den. Steg andebrysterne i ca. 45 min. ved 150˚ C.

Tag andebrysterne ud af ovnen. Hold grøntsagerne varme. Riv kødet fra hinanden med en gaffel.

Grønkålsslaw

Snit eller hak kålen fint. Skær æblet i små tern, og skær abrikoserne i mindre stykker. Skær løget i tynde både, og pres saften af den halve citron. Rør ingredienserne sammen med yoghurten. Smag til med salt og peber og evt. julesennep.

Servering

Rist burgerbollerne.

Læg grønkålsslaw på den nederste bolle, og kom andekød og rodfrugter ovenpå. Læg den øverste bolle på. Spis de resterende grøntsager ved siden af.

Variation

Erstat grønkål med rød- eller hvidkål.

Hvis du ønsker færre kulhydrater, kan du bruge 2 portobellosvampe som ”brød”.