Rabarberchutney

Tilbehør, Sovse og dressinger

Rabarberchutney

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. spsk. (ca. 15 g)

75/20

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

0

g

Protein

10

g

Frugt/grønt pr. stk.

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4½ dl

1 lille bundt rabarber (ca. 300 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
½-1 rød chilipeber
2 cm rå ingefær
1 spsk. flydende fedtstof
60 g rosiner, gerne lyse (ca. 1 dl)
½ tsk. stødt kardemomme
½ dl æbleeddike
sødemiddel svarende til ca. 25 g sukker
salt, peber

Sådan gør du

Skær rabarberne i mindre stykker. Halver løget, og skær det i tynde skiver. Flæk chilipeberen, eller skær den i tynde ringe. Skræl ingefæren, og riv den fint.

Svits rabarber, løg og chili i fedtstoffet i nogle min., uden at det tager farve.

Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen sødemiddel, og småkog blandingen i ca. 15 min. uden låg, til rabarberne er kogt let ud.

Tag gryden af varmen, og tilsæt sødemiddel. Smag til med salt og peber.

Afkøl chutneyen.

Servering

Server chutney til for eksempel lammerullesteg, fjerkræ eller fisk.

Opbevaring

Chutneyen kan holde sig i ca. en uge i køleskabet.

 

Tip

Du kan bruge ½-1 tsk. stødt cayennepeber eller chiliflager i stedet for chilipeber.