Rabarberdrøm med hvid chokolade

Desserter og kager

Rabarberdrøm med hvid chokolade

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

650/155

kJ/kcal

Energi

12

g

Kulhydrat

9

g

Fedt

5

g

Protein

125

g

Frugt/grønt pr. person

7

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

300 g rabarber, friske eller frosne
200 g jordbær, friske eller frosne
1 vaniljestang
sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker, gerne flydende
½ dl piskefløde
150 g græsk yoghurt 2 %
30 g hvid chokolade
evt. sødemiddel

 

Pynt
hvid chokolade
evt. citronmelisse

Sådan gør du

Skær rabarberne i ca. 2 cm lange stykker, og halver jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kog rabarber, jordbær og vaniljestang i ca. 10 min. ved jævn varme uden låg. Hæld evt. overskydende væske fra, hvis rabarberne væsker meget. Fjern kompotten fra varmen, og tilsæt sødemiddel.

Pisk fløden stiv, og vend den i yoghurten. Hak chokoladen, og bland det i. Smag evt. til med sødemiddel.

Servering

Server desserten i portionsglas. Læg kompotten nederst og fordel yoghurtblandingen over. Pynt med lidt hvid chokolade og evt. citronmelisse.