Rabarbersaft Web

Drikke

Rabarbersaft

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. glas (2 dl)

110/25

kJ/kcal

Energi

3

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

1

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

1

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 1 liter

500 g rabarber (ca. 5 stængler)
6 dl vand
flydende sødemiddel svarende til ca. 100 g sukker
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 stjerneanis, kan udelades
evt. konserveringsmiddel
evt. Non-oxal (calciumclorid)

Sådan gør du

Skær rabarberne i stykker á ca. 1 cm. Kog rabarber og vand i ca. 20 min. med låg. Hæld blandingen i en sigte med et rent klæde eller i en saftpose. Lad det dryppe af i et par timer.

Pres evt. lidt i blandingen, når det meste saft er dryppet igennem.

Bland sødemiddel og evt. konserveringsmiddel i den afdryppede saft. Tilsæt evt. Non-oxal (calciumclorid) efter anvisning på emballagen.

Hæld saften i rene flasker.

Servering

Bland rabarbersaft i forholdet 1 del saft til 1½-2 dele vand.

Tip Fx Til Opskrift

Opbevaring

Opbevar saften i køleskab.

Du kan fryse den koncentrerede saft i mindre portioner. Udelad sødemiddel og konserveringsmiddel og sød, når du vil drikke saften.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.