Rød spidskålssalat

Tilbehør, Salater

Rød spidskålssalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

525/125

kJ/kcal

Energi

16

g

Kulhydrat

5

g

Fedt

3

g

Protein

175

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 fennikel (ca. 140 g)

½ rød spidskål (ca. 400 g)  

1 lille mango (ca. 150 g)

 

Marinade

1 lime, usprøjtet

½ spsk. honning

1 spsk. hvid balsamico

1 spsk. olie

salt, peber

 

Pynt

1 spsk. pistacienødder

grønt drys fra fennikel

Sådan gør du

Skær det grønne “drys” af fenniklen, og gem det til pynt. Halver fenniklen, og skær den i tynde skiver.

Riv skallen af limen, og pres saften af den. Pisk saften sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Lad fenniklen trække i marinaden i mindst 30 minutter.

Snit spidskålen helt fint. Skær mangoen i mindre stykker.

Rist pistacienødderne, og hak dem groft.

Bland fennikel og spidskål sammen. Vend mangostykkerne i, og drys “grønt drys” fra fenniklen og nødder over salaten.

Servering

Server salaten til f.eks. kød, fisk eller fjerkræ eller til en grøntsagsret.