Rødbedesuppe med cashewtopping
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1325/315
kJ/kcal
Energi
38
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
10
g
Protein
285
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 løg (ca. 100 g)
2 fed hvidløg
4 rødbeder (ca. 520 g)
5 kartofler (ca. 300 g)
3 persillerødder (ca. 210 g)
1 spsk. flydende fedtstof
½ l bouillon, gerne grøntsag
2 tsk. æblecidereddike
salt, peber
Topping
1½ dl yoghurt naturel, med højst 1,5 % fedt
saft af en ½ citron
70 g cashewnødder
Sådan gør du
Skær løg, hvidløg, rødbeder, kartofler og persillerødder i grove tern. Svits dem i en stor gryde i fedtstoffet, i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, og lad gryden simre under låg i ca. 30 min eller indtil grøntsagerne er godt møre.
Blend suppen meget fint med en stavblender. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis suppen bliver for tyk. Tilsæt æblecidereddike, og smag til med salt og peber.
Bland yoghurt og citronsaft sammen. Smag evt. til med mere citronsaft. Rist cashewnødderne på en tør pande, og lad dem køle af. Hak dem groft.
Servering
Server rødbedesuppe sammen med syrlig dressing og cashewnødder. Spis evt. fuldkornsbrød til.