Rødbedetærte

Varme retter

Rødbedetærte

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1300/310

kJ/kcal

Energi

32

g

Kulhydrat

13

g

Fedt

14

g

Protein

100

g

Frugt/grønt pr. person

15

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

Dej

100 g skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt

75 g rugmel (ca. 1½ dl)

60 g hvedemel (ca. 1 dl)

2 spsk. fedtstof

½ tsk. salt

 

Fyld

2-3 rødbeder (ca. 250 g)

½ bundt broccoli (ca. 150 g)

2 æg

125 g rygeost med højst 17 % fedt

1½ tsk. salt

peber

4 spsk. friske krydderurter efter eget valg

Sådan gør du

Bland alle ingredienser til dejen, og ælt det sammen. Lad dejen hvile i køleskab mens du laver fyldet.

Skræl rødbederne og riv dem groft. Del broccolien i små buketter.

Rul dejen tyndt ud, og læg den i et smurt tærtefad (ca. 22 cm i diameter). Du kan også trykke dejen direkte ud i det smurte fad. Prik dejen med en gaffel, og forbag bunden i 10 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Pisk æg, rygeost, salt og peber sammen. Tilsæt krydderurter. Fordel grøntsagerne på bunden, og hæld æggemassen over. Bag tærten i ca. 30 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Dæk evt. med stanniol de sidste min. af bagetiden.

Servering

Server rødbedetærte sammen med salat og evt. fuldkornsbrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.