Rodfrugtdeller

Varme retter

Rodfrugtdeller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

375/90

kJ/kcal

Energi

6

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

3

g

Protein

30

g

Frugt/grønt pr. stk.

10

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 20 stk.

500 g blandede rodfrugter, f.eks. gulerod, pastinak, knoldselleri
75 g røde linser (ca. 1 dl)
½ l grøntsagsbouillon
1 løg (ca. 100 g)
1 dl hasselnødder (ca. 60 g)
½ dl havregryn, finvalsede (ca. 20 g)
1 æg
1 tsk. tørret timian
½ tsk. salt
peber
2 spsk. flydende fedtstof til stegning

Sådan gør du

Skær rodfrugterne i mindre stykker.

Skyl linserne. Kog rodfrugter og linser i grøntsagsbouillon i ca. 20 min., til de er møre. Hæld vandet fra, afdryp blandingen godt, og afkøl den.

Hak løget fint, eller riv det groft. Hak nødderne groft. Pisk grøntsagsblandingen igennem med en håndmikser. Tilsæt løg, nødder, havregryn, æg og krydderier i rodfrugtblandingen, og rør det godt sammen.

Form farsen til frikadeller, og steg dem i fedtstoffet i 8-10 min. på hver side. Tag dellerne af panden, når de er stegte.

Servering

Server rodfrugtdeller med f.eks. porrestuvning og fuldkornsbrød.

Rodfrugtdeller er også lækre som pålæg på rugbrød.

Variation

Du kan bruge 1 tsk. tørret oregano eller ½ tsk. tørret rosmarin i stedet for timian.