Røget makrel med asparges-tomatsalat

Tilbehør, Salater, Kolde retter

Røget makrel med asparges-tomatsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1700/405

kJ/kcal

Energi

7

g

Kulhydrat

33

g

Fedt

20

g

Protein

265

g

Frugt/grønt pr. person

2

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

500 g cherrytomater, gerne gule og røde (ca. 35 stk.)
1 lille rødløg (ca. 55 g)
2 spsk. olie, gerne olivenolie
2 spsk. rød balsamico
salt, peber
1 stort bundt grønne asparges (500 g)
1-2 hele røget makrel (ca. 400 g)

Sådan gør du

Skær cherrytomaterne i halve. Snit rødløget fint.

Bland olie og balsamico, og smag til med salt og peber.

Bland tomater og rødløg, og hæld marinaden over. Lad det trække i mindst ½ time.

Knæk enderne af aspargesstænglerne, og damp dem til de er møre, men stadig har lidt bid.

Fjern skind og ben fra makrellen. Pluk den.

Anret asparges på en tallerken, hæld tomatsalat over, og slut med plukket makrel. Pynt evt. med lidt dild.

Servering

Server røget makrel med asparges-tomatsalat med fuldkornsbrød til.

Variation

Du kan bruge varmrøget laks eller rejer i stedet for makrel.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.