Rugblinis med rygeost og stenbiderrogn

Tilbehør

Rugblinis med rygeost og stenbiderrogn

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

575/135

kJ/kcal

Energi

12

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

7

g

Protein

15

g

Frugt/grønt pr. stk.

13

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

12 stk.

Dej

75 g rugmel (ca. 1½ dl)

75 g hvede- eller boghvedemel (ca. 1¼ dl)

1 spsk. birkes eller sesamfrø, kan udelades

1 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

1 æg

2 dl mælk med højst 0,7 % fedt

2 spsk. flydende fedtstof

 

Topping

300 g rygeost

½ dl mælk med højst 0,7 % fedt

reven skal og saft af 1 citron, usprøjtet

1 tsk. sennep

100 g ærter

salt, peber

1 lille rødløg (ca. 55 g)

1 bundt purløg

 

100 g stenbiderrogn

Sådan gør du

Dej

Bland alle de tørre ingredienser. Pisk æg, mælk og fedtstof i, og pisk dejen glat. Den skal være tyktflydende.

Fordel ca. ½ dl dej på en blinispande, og steg den i et par minutter.

Vend den, og steg den færdig på den anden side.

Topping

Rør rygeost og mælk sammen. Riv skallen af 1 citron, og pres saften. Tilsæt skal, saft og sennep. Bland ærterne i, og smag til med salt og peber.

Snit rødløget fint i små tern.

Servering

Kom 1-2 spsk. rygeost-topping på hver blinis. Kom 2-3 tsk. stenbiderrogn ovenpå. Drys rødløg og fintklippet purløg over.

Server retten som en forret eller let frokostret.

Variation

Du kan erstatte stenbiderrogn med røget laks i strimler.

Fakta

En original blinispande er ca. 12 cm i diameter. Du kan også bruge en almindelig pande. Hvis du laver blinis i en formstøbt blinispande, bliver der ca. dobbelt så mange blinis som angivet i opskriften.

Tip

Du kan købe færdiglavede blinis.