Rugbrødsboller

Brød

Rugbrødsboller

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

750/180

kJ/kcal

Energi

31

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

5

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

39

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

20 stk.

250 g rugbrød, gerne tørt
4 dl vand
2 dl vand
1 pakke gær (50 g)
1 tsk. sukker
1½ tsk. salt
1 spsk. flydende fedtstof
1 dl sesamfrø (ca. 55 g)
200 g rugmel (ca. 4 dl)
100 g havregryn (ca. 3 dl)
ca. 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

 

Pensling
1 æg, mælk eller vand

Sådan gør du

Smuldr rugbrødet, og sæt det i blød i 4 dl vand i 1-2 timer eller natten over.

Lun de 2 dl vand, og rør gæren ud i det. Tilsæt rugbrødsblandingen og de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt, den skal være lidt klistret. Lad dejen hæve i ca. 1 time, tildækket.

Slå dejen ned, og form 20 boller. Kom lidt vand på hænderne, hvis dejen er meget klistret.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, vand eller mælk, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag bollerne ved 200° C i 20-25 min. på midterste ovnrille, til de er gennembagte.

Afkøl bollerne på en rist.

Servering

Server rugbrødsboller til alle måltider.

Opbevaring

Du kan fryse bollerne.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.