Ruggrød med æble

Morgenmad

Ruggrød med æble

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

975/230

kJ/kcal

Energi

35

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

5

g

Protein

40

g

Frugt/grønt pr. person

14

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

150 g ruggryn (ca. 4 dl)
5-6 dl vand
2 dl æblejuice
1 stort æble (ca. 165 g)
½ tsk. salt

 

Pynt
40 g hasselnødder

Sådan gør du

Kog ruggryn, vand og æblejuice i ca. 5 min. ved jævn varme under omrøring.

Skær æblet i små tern, og kom dem i grøden sammen med salt. Varm æblet igennem og smag til.

Hak hasselnødderne.

Servering

Server ruggrød med æble med hakkede hasselnødder. Server evt. mælk til.

Variation

Du kan anvende pære i stedet for æble.

Havregryn, gerne grovvalsede, eller rugflager kan erstatte ruggryn.

Tip

Kog 1 stilk citrontimian med i grøden.