Saltet spidskål

Tilbehør, Salater

Saltet spidskål

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

825/195

kJ/kcal

Energi

14

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

8

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 spidskålshoved (ca. 800 g)
1½ spsk. salt
1 spsk. koldt vand
1 spsk. agavesirup
2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. sennep
2 tsk. olivenolie
friskkværnet peber
60 g mandler (ca. 1 dl)


Pynt

karse

Sådan gør du

Halver spidskålen, og fjern stokken. Skær spidskålen i strimler. Bland kål, salt og vand i en skål, og lad det trække i ca. 20 minutter.

Skyl spidskålen grundigt fri for salt i rigeligt koldt vand. Kram den med hænderne et par gange. Lad det dryppe godt af.

Bland agavesirup, balsamicoeddike, sennep og olie til en marinade. Tilsæt friskkværnet peber.

Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af. Hak dem groft.

Bland spidskål og marinade, og drys med grofthakkede mandler.

Servering

Server saltet spidskål som tilbehør til lam eller svinekød.

Alternativ

Du kan anvende pinjekerner i stedet for mandler.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.