Sellerisuppe

Varme retter

Sellerisuppe

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

875/210

kJ/kcal

Energi

23

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

9

g

Protein

250

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 mellem selleriknold (ca. 750 g)

2 kartofler (ca. 150 g)

2 gulerødder (ca. 150 g)

1 løg (ca. 100 g)

1 l bouillon

3-4 dl skummet- eller minimælk

½ citron

1 bundt persille

1 fed hvidløg

1½ spsk. olivenolie

salt, peber

Sådan gør du

Skræl selleri, kartofler og gulerødder. Pil løget, og hak det i små tern. Skær selleri og kartofler i store tern. Skær gulerødderne i tynde strimler, brug evt. en kartoffelskræller. Kom kartofler, løg og selleri i bouillonen, og kog det i ca. 30 min., til de er møre.

Blend blandingen – evt. med en stavblender. Tilsæt mælk. Pres citronen, og tilsæt saften. Smag suppen til med salt og peber. Tilsæt gulerodsstrimlerne, og varm dem kortvarigt igennem.

Blend persillen sammen med hvidløg. Tilsæt olien. Smag til med salt og peber.

Servering

Rør persilleblandingen i den varme suppe. Server f.eks. salat eller groft brød til.